Bakgrund

ExCal AB har sitt ursprung inom Ericsson. I februari år 2000 blev en avdelning outsourcad och företaget Excal började sin resa. Excals huvudkontor ligger i Söderhamn, 250 km norr om Stockholm. Vi har också ett dotterbolag som är verksamt inom belysningsbranschen med konstruktion och tillverkning av bland annat LED lister, BLP-Listen AB.

Excals ägare är två lokala entreprenörer - Jesper Sverin och Conny Sverin.

Referenser och kvalitet

Excals kunder finns inom de flesta företag och sträcker sig från små, lokala industrier till stora multinationella företag. Bland andra jobbar ExCal tillsammans med: ABB, Mindray, Solectron, Emerson, Sony, Ericsson, Partnertech, GE Healthcare, Samhall, Astec, Benchmark, Profoto, Senseair etc.

Affärer

I Excal är kundfokus inbyggt i väggarna. Feedback från våra kunder är ofta i ord av alerta, värde adderande, ansvarsfulla, problemlösande och vi ger alltid full kundnöjdhet. Våra affärsmetoder utvecklas från vår historia.

Inom vårt område el levererar vi såväl konsulttjänster inom konstruktion, dokumentation som tillverkning. Området mekanik och automation levererar konsulttjänster på plats men driver också in-house projekt inklusive byggnation av maskiner och utrustningar. Test omfattar all verksamhet avseende test, provmetodutredningar (PMU) och konstruktion/tillverkning av fixturer, manuella testutrustningar och automatiska testsystem.

Produktion omfattar tillverkning av små till medelstora serier av produkter i ISO 9001 och ISO 13485 liknande processer. En annan typ av verksamhet är service på medicintekniska instrument och annan utrustning.

Karriär

ExCal har fortlöpande intresse för människor och erfarenheter som kan komplettera den nuvarande personalen. Om du känner att du passar in i vårt team och gillar att arbeta i en snabb, high-tech och internationell omgivning, så är du välkommen att skicka din öppna ansökan med CV till: job@excal.se.

BLP Listen AB

Kundanpassad belysning

BLP Listen AB som är ett dotterbolag till Excal och finns i våra lokaler är ett etablerat belysningsföretag med kända varumärken och produkter såsom LED belysning, tavelbelysning, bokhyllebelysning och bastubelysning. Dessa tillverkas och utvecklas i Söderhamn för såväl hemmabruk som offentlig miljö under varumärket BLP LISTEN.

Alla våra produkter kan kundanpassas efter längdönskemål vilket ger en otrolig fördel för ny- och ombyggnation.

blp-listen.se